Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
”Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για την απώλεια της αγαπημένης τραγουδίστριας”

 

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε η τραγουδίστρια Λιζέτα Νικολάου, η οποία νοσηλευόταν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση σε κλινική του Πειραιά.
Η Λιζέτα Νικολάου είχε πέσει από σκάλα καταστήματος, χτυπώντας στο κεφάλι πριν από λίγες ημέρες. Η κατάστασή της κρίθηκε από την πρώτη στιγμή κρίσιμη και με ελάχιστες ελπίδες ανάκαμψης.
 
Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου με ανάρτησή της μέσα από τα social media.
 
Η Λιζέτα (Ελισάβετ) Κατικαρίδου, γνωστή ως Λιζέτα Νικολάου ήταν Ελληνίδα ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού.
 
Γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.
 
Ενδεικτική δισκογραφία:
 
Σκοπευτήριο, 1975
Αφιέρωμα, 1975
Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
Σ' Αγάπησα, Μ' Αγάπησες, 1980
Βενετιά Και Φανάρι, 1982
Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
Θέλω Ν' Αντισταθώ, 1989
Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
Ποντιακή Ραψωδία, 1997
 
Η Λιζέτα Νικολάου ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη και μαζί, απέκτησαν έναν γιο.