Παρασκευή, Ιούλιος 12, 2024
Follow Us
Άλλη μια επιτυχία της Γ΄ ΟΠΚΕ – ΑΤ Ιστιαίας, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση ναρκωτικών.
Εντοπίσθηκε εντός αποθήκης, ειδικά διαμορφωμένος χώρος, πρόσφορος για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.
Κατασχέθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης & ζυγαριά ακριβείας…

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (24-03-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανώθηκε επιχείρηση όπου πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της ιδίας Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίσθηκε εντός αποθήκης, πλησίον της οικίας του, ειδικά διαμορφωμένος χώρος, πρόσφορος για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, αποτελούμενος από:

-σκηνή ύψους έως (2) μέτρων περίπου, με εσωτερικά προσαρμοσμένη ανακλαστική επιφάνεια,
-λαμπτήρα προσαρμοσμένο σε ανακλαστικό κάτοπτρο,
-μετασχηματιστή, θερμόμετρο – υγρασιόμετρο και ανεμιστήρα,
-πλαστικό σωλήνα σπιράλ, μήκους (3) μέτρων, καθώς και
-συσκευή θέρμανσης (καλοριφέρ) και (2) μπρίζες – χρονοδιακόπτες.
-Συνολικά από τον ανωτέρω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως (50) εκατοστών, εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες και μεταλλικά δοχεία.

Επιπλέον, σε διάφορους άλλους χώρους της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικό κυτίο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.