Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ;

γράφει ο Πάνος Τσεπενέκας (Συγγραφέας)

 

Παρατηρώντας, κάθε λογικός πολίτης αυτής της χώρας, την τεράστια καταστροφή που συντελείται φέτος το καλοκαίρι από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές αναρωτιέται: «Είναι τόσο ανίκανη η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου  που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ευαίσθητη εθνικά και στρατιωτικά περιοχή του Έβρου;!».

Αν δεν μας παρασύρει ο θυμός των ημερών θα δούμε ότι αυτή η ηγεσία κατάφερε να φτιάξει σε χρόνο ρεκόρ εμβολιαστικά κέντρα επιπέδου Ελβετίας, ενώ τα νοσοκομεία μας παραμένουν ακόμα και σήμερα σε απελπιστική κατάσταση, κατάφερε να επιλύσει όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα και να γεμίσει τα βουνά της πατρίδας μας με ανεμογεννήτριες, ενώ ταυτόχρονα η τιμή του ρεύματος εκτοξεύτηκε στα ύψη, κατάφερε να στείλει γρήγορα πολύτιμα όπλα από το εθνικό απόθεμα στην Ουκρανία αποδυναμώνοντας την εθνική άμυνα.

Σίγουρα λοιπόν δεν είναι τόσο ανίκανοι όσο φαίνονται αρχικά. Απλά στις προτεραιότητές τους δεν βρίσκεται η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Εξυπηρετούν δυστυχώς αλλότρια σχέδια και συμφέροντα. Πολύτιμο δεκανίκι τους τα εξαγορασμένα ΜΜΕ που τους καλύπτουν.

Υπάρχει άραγε κάποια ελπίδα ή θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε από τραγωδία σε τραγωδία; Ίσως κάποιοι από εμάς αναζητήσουν στον Θεό την ελπίδα. Μα ο Θεός βοηθά αυτόν που αγωνίζεται, αυτόν που προσπαθεί. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι και είχαν δίκιο.

Ο καθένας μας ας αντικρύσει κατάματα την πικρή αλήθεια πριν φθάσουν οι φλόγες στο δικό του σπίτι και ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

            ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ (*)

 

Πάνος Τσεπενέκας 26/8/2023

 

(*) οι καιροί ου μενετοί, δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής αλλά είναι αναγκαίο να δράσουμε αμέσως.