Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΑΓΑΠΗΣ 2023.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

 

Ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος:

ΘΕΜΑ: "Περί διεξαγωγής του Εράνου Αγάπης 2023".
 
 
Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι Χριστιανοί,
Χαίρετε, υγιαίνετε και ενδυναμούσθε εν Κυρίω!
Έρχονται και πάλι τα Χριστούγεννα, όπου θα εορτάσουμε την σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.
Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, προσλαμβάνει την φτωχή ανθρώπινη φύση, με σκοπό να την θεραπεύσει και να την κάνει κληρονόμο της ουράνιας Βασιλείας Του.
Όπως λέγει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Παύλος, ο Χριστός έγινε φτωχός, ενώ ήταν πλούσιος, ώστε εμείς οι άνθρωποι να πλουτίσουμε, μέσω της δικής του πτωχείας!
Πολλοί άνθρωποι, με ευγνωμοσύνη αγάπησαν τον Χριστό και τον ακολούθησαν στη ζωή τους , τηρώντας τις εντολές Του, με πρώτη την αγάπη!
Έτσι έλεούν τους συνανθρώπους τους όλη την ημέρα και με αυτή την εκούσια και ανιδιοτελή προσφορά πλουτίζουν κατά Θεόν! Και ασφαλώς θα λάβουν ευλογία και ουράνια ανταπόδοση!
Με αυτό το πνεύμα, λαμβάνω το θάρρος να σας ζητήσω, να βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις το έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καταθέτοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς Εθνικής Τραπέζης (IBAN GR50 0110 4880 0000 4882 9651 198), Τραπέζης Πειραιώς (IBAN GR 1201717690006769136763508) και Τραπέζης EUROBANK (IBAN GR 2502602130000560201556571) όποιο χρηματικό ποσό επιιθυμείτε και ενισχύοντας τον έρανο της αγάπης, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Ιερά Μητρόπολη μας από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ε.ε. έως την 16η του ίδιου μηνός.
Να γνωρίσω στην αγάπη σας , ότι με την δική σας συνδρομή, για την οποία σας μνημονεύω σε κάθε Θεία Λειτουργία και εκ καρδίας σας ευχαριστώ, πολλοί αναξιοπαθούντες αδελφοί του Χριστού και δικοί μας ανακουφίζονται στις δυσκολίες τους.
Φτωχοί, ασθενείς, φυλακισμένοι, νέα και άπορα παιδιά που σπουδάζουν, χτυπούν καθημερινά την θύρα της Εκκλησίας.
Από πέρυσι τον Νοέμβριο, έως και τον φετινό, δηλαδή, σε ένα χρόνο, δόθηκαν βοηθήματα 351.440,35 ευρώ!
Αγαπητά μου παιδιά,
Οι άνθρωποι γενικώς ετοιμάζονται για την μεγάλη αυτή γιορτή, η οποία, όμως δεν βιώνεται με τον συνήθη κοσμικό και εξωτερικό τρόπο, με στολισμούς, δηλαδή, διακοπές, ξενύχτια κ.λπ.
Είναι υπόθεση πίστεως και αγάπης!
Είναι βίωμα εκκλησιαστικό!
Σας παρακαλώ, λοιπόν, και σας προτρέπω να εορτάσετε με τρόπο θεάρεστο: με εκκλησιασμό, προσευχή, εξομολόγηση, θεία Κοινωνία και ελεημοσύνη!
Η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών, γι αυτό μην προσπεράσετε με αδιαφορία τους ενδεείς αδελφούς και μην κλείσετε την πόρτα της καρδιάς σας στο κάλεσμα του Επισκόπου σας.
Σας εύχομαι, έστω και εάν είστε φτωχοί στην τσέπη, να γίνετε πλούσιοι κατά Θεόν! Καλά και τρισευλογημένα Χριστούγεννα!