Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού: Το μοναδικό πράσινο, οικολογικό νηπιαγωγείο του δήμου μας!

 

Το μοναδικό πράσινο, οικολογικό νηπιαγωγείο του δήμου μας, το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της φύσης, κερδίζοντας για δεύτερη φορά την πράσινη σημαία, έπειτα από επαναξιολόγηση που έγινε δύο χρόνια μετά την πρώτη διάκριση.

Συνεχίζει να παραμένει μέλος των eco-schools της Ευρώπης δυναμώνοντας τις προσπάθειες του προς την αειφορία.

 Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το Σάββατο 30 Μαρτίου και ήταν μία πραγματική γιορτή, καθώς βραβεύτηκαν και όλα τα νηπιαγωγεία του δικτύου της Οικοσυμμαχίας, ενός δικτύου του οποίου το 1ο Νηπιαγωγείο είναι ένα εκ των συντονιστικών σχολείων από το 2019.  Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας κ. Βελισσαρίου που απένειμε τις σημαίες στα σχολεία της Οικοσυμμαχίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών της Εύβοιας, αλλά και οι γονείς των μικρών μαθητών δείχνοντας για ακόμα μια φορά την έμπρακτη υποστήριξή τους στο έργο της ομάδας. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο ύμνος της Οικοσυμμαχίας που συγκίνησε το κοινό!

ΤαEco-schools αποτελούν το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρόγραμμα για την αειφορική διαχείριση του σχολείου. Ξεκινά από την τάξη, εμπλέκει τη σχολική κοινότητα σε εκπαιδευτικές δράσεις για την αειφορία και επεκτείνεται στην τοπική κοινωνία.