Κυριακή, Ιούλιος 14, 2024
Follow Us
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ 2024


Μια χαρούμενη και συγκινητική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Λουτρών Αιδηψού.

Η Ομάδα Δράσης του σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές/καθηγήτριες τους/τις κ.κ. Αικ. Πρωτοπαπά - τελετάρχη της εκδήλωσης, Γρ. Μέντη και Ιω. Παπανικολάου, στο πλαίσιο της εσωτερικής αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λ. Αιδηψού, σε μια ημέρα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη για όλους αφού αποχαιρετήσανε τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, κλείνοντας έναν κύκλο αναμνήσεων.

Στον χώρο έγινε έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών των παιδιών της Γ’ Λυκείου.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμά του ο Διευθυντής του ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού κ. Στεργίου Γεώργιος. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλεξανδρής Νικόλαος, ο οποίος μετά τον εγκάρδιο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στα παιδιά μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων και Σχολικών μονάδων Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού κ. Ρουμελιώτης Αθανάσιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Αιδηψού κ. Δανίκας Σωτήριος, εκπρόσωποι της εκκλησίας μας, ο π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη, ο οποίος μιλώντας εγκάρδια στους μαθητές και τις μαθήτριες έδωσε την ευχή του. Οι π. Νικόλαος Σακαγιάννης, π. Νικόλαος Αργυρίου, π. Χρήστος Νγκέλας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λουτρών Αιδηψού κ. Μαραβέλης Ιωάννης, γονείς και κηδεμόνες, εκπρόσωποι Συλλόγων κι εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια κα Ζορμπά Μαρία απένειμε βραβεία στην ομάδα που συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» μαζί με τον κ. Μήτσου Γεώργιο, «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

Τα δύο πανέμορφα πανό δεξιά κι αριστερά της σκηνής ήταν δημιουργία της μαθήτριας της Γ’ Λυκείου Δήμης Κούτρα.

Η κα Μέντη Γρηγορία είπε δυο λόγια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που έγινε σε συνεργασία της Ομάδας Δράσης με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Η ομιλία της καθηγήτριας απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες συγκίνησε κι άγγιξε τις καρδιές των παιδιών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού, κα Αγγελική Μαρινάκη εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου τις θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Λυκείου, στον Σύλλογο Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες, στους μαθητές και μαθήτριες, σε όλους τους χορηγούς με τη συμβολή και τη στήριξη των οποίων η γιορτή έγινε εφικτή!


Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε στους εκπροσώπους του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους τεχνικούς του Δήμου για την άμεση και έμπρακτη στήριξή τους με τη δωρεά της ηλεκτροκίνητης οθόνης προβολής, η οποία τοποθετήθηκε στην αίθουσα και θα παραμείνει στο σχολείο για χρήση από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.


Υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2023 με όραμα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη δεσμεύονται πάντα με σεβασμό να έχουν έμπρακτη παρουσία στη σχολική κοινότητα και να διεκδικούν τη βελτίωση της μαθητικής ζωής των παιδιών. Καλώντας όλη την ομάδα δράσης της εκδήλωσης, πρόσφερε άνθη στις δύο κυρίες εκπαιδευτικούς κα Πρωτοπαπά Αικατερίνη και κα Μέντη Γρηγορία με τις οποίες
συνεργάστηκαν από τον χειμώνα με εβδομαδιαίες συναντήσεις ώστε να οργανωθεί η γιορτή αυτή και να γίνει θεσμός για τα παιδιά.

Τόνισε ότι η επικοινωνία, η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός θα  στρώσουν το έδαφος που θα ευδοκιμήσουν οι δυνατότητες και οι προσπάθειες των παιδιών μας για μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη πορεία! Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν!

Στη συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου από τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λ. Αιδηψού.

Ακολούθησαν ομιλίες μαθητών, μαθητριών της Γ’ Λυκείου. Με δική τους πρωτοβουλία κι επιμέλεια κειμένων, ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο τις στιγμές που έζησαν με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, προκαλώντας συγκίνηση και άφθονο γέλιο!

Στη νέα οθόνη προβλήθηκε βίντεο με αναμνηστικές φωτογραφίες των παιδιών της Γ’ Λυκείου με ξεχωριστές στιγμές από την 12ετή φοίτησή τους στο σχολείο.
Ακολούθησε χορευτικό μαθητών, μαθητριών του Λυκείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σίμο Γεώργιο, το οποίο καταχειροκροτήθηκε.

Υπό τους ήχους του Dj, ακολούθησε μια εξαίσια μουσική βραδιά με άφθονα δροσερά αναψυκτικά, γλυκά και εδέσματα από την ευγενική χορηγία των επαγγελματιών του τόπου μας.