Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Follow Us
Παραδομένοι στην Αγάπη του Θεού (Video)

Έχουμε πάρει λάθος δρόμο.

Στην πραγματικότητα έχουμε βγει από τον δρόμο. Για αυτό όλες μας οι επιλογές οδηγούν σε αδιέξοδα.

Αυτό μας συμβαίνει γιατί έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό που πραγματικά είναι ο άνθρωπος. Δεν κινδυνεύουμε από κανέναν ιό.

Κινδυνεύουμε από τον άνθρωπο( άνω+θρώσκω) που μεταλλάχτηκε σε ά- θρωπο ( α στερητικό + θρώσκω).

Απωλέσαμε την έλξη του νου προς τα άνω και εξορίσαμε το ν όχι μόνο από το τέλος των λέξεων, αλλά και δόλια από την θέση που υπομνημάτιζε στην ονομασία μας την αιτία της τελειότητας της λογικής μας φύσης. Εντρυφούμε πια σε κάθε είδους ξενιτειά, αποκτήσαμε δεξιοτεχνίες ακόμα και στις γλώσσες των μηχανών και κάθε λογής υπολογιστών και μόνο τη γλώσσα της βαθιάς καρδιάς δεν αναγνωρίζουμε πια, τη γλώσσα που συνδιαλέγεται με την βαθιά καρδιά του Θεού.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που οικοδομούμε ολοκληρωτισμούς απωλείας. Είτε οικονομικοί ,είτε πολιτικοί, είτε ψηφιακοί ολοκληρωτισμοί όλοι τους προέρχονται από την πολυδαίδαλη απομάκρυνσή μας από την αληθινή μας φύση, τη μόνη που μπορεί να γίνει πρόξενος αγάπης και χαράς και ευδοκίας Θεού για όλο τον κόσμο.


Κάποιοι, λιγοστοί σαν προζύμι επιστρέφουν για να μας θυμίσουν την οδό. Τουλάχιστον ας τους ακούσουμε.

Ας μαθητεύσουμε στο φως ώστε από θνησιγενείς ιοί αλογίας να ξαναγίνουμε ζωηφόροι υιοί φωτός.

 

----------------------

Παραδομένοι στην Αγάπη του Θεού
από John Butler 
Το βίντεο είναι μια υποτιτλισμένη συλλογή του καναλιού “Spiritual Unfoldment with John Butler”.

Ο John είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στην πνευματική τους πορεία. Στο σχολείο ο John διδάχθηκε τον παραδοσιακό Αγγλικανικό Χριστιανισμό αλλά, στα 26, θέλοντας να είναι κοντύτερα στον Θεό, έμαθε να προσεύχεται εν σιωπή καρδιακά. Εκείνον τον καιρό, αυτού του τύπου η προσευχή δεν ήταν ευρέως γνωστή στη Δύση, οπότε όταν πήγε στη Ρωσία σε ηλικία 53 ετών, ενθουσιάστηκε που την επανανακάλυψε στην Ορθοδοξία. Αν τον ρωτήσει κανείς πώς προσεύχεται τώρα, ίσως να απαντήσει: “Φυσικά”.

Ευχαριστούμε τους John Butler και Phil Shankland για την άδειά τους να αναδημοσιεύσουμε το βίντεο σε ελληνική έκδοση. We thank John Butler και Phil Shankland for their permission to republish their video in Greek.

The English version is at www.youtube.com/watch?v=1BE_HnvYTto

Παραγωγή/μετάφραση Δημήτρης Μουρούλης