Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Μία μοναδική Εκδήλωση αφιερωμένη στον μπαρμπα - Γιάννη Σκαρίμπα απο τον Γιώργο Τζώρτζη στη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ

 
Το βράδυ του Σαββάτου της  26ης  Σεπτεμβρίου 2020  στο Πολιτιστικό Μεζεδοπωλείο ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ του Αγιόκαμπου Αιδηψού, ο Γιώργος Τζώρτζης και οι φίλοι του μας παρουσίασαν μία ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Γιάννη Σκαρίμπα.



Το αφιέρωμα ήταν μια πλήρης και όμορφη δουλειά του «μάστρορα» Γιώργο Τζώρτζη ο οποίος δουλεύει με το έργο του μπαρμπα-Γιάννη  Σκαρίμπα  πάνω από τρία χρόνια.
Ο Τζώρτζης εμπνεύστηκε από το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη και μελοποίησε ποίησή του ακολουθώντας το πνεύμα του κατά γράμμα, ενώ «σκηνοθέτησε» θα λέγαμε, την όλη παράσταση. Μία παράσταση που «νοιώσαμε» όλοι να "κυκλοφορεί" μέσα στο χώρο και «ακούσαμε» το ίδιο τον μπαρμπα – Γιάννη. Τον μπαρμπα – Γιάννη που δημιούργησε το δικό του ύφος, που εναντιώθηκε στο λογοτεχνικό κατεστημένο και του «μπήκε στο μάτι», που κέρδισε την γενική αποδοχή και βραβεύτηκε για το έργο του, που έζησε αντισυμβατικά (ακόμα και όταν τον βράβευσαν).

Με βασικούς πυλώνες της παρουσίασης τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη ( ο οποίος με ανεπανάληπτο ύφος λειτούργησε στο χώρο σαν τον μπαρμπα – Γιάννη, αφήνοντάς μας άφωνους) και την Αλεξάνδρα Τσαλιαγκού που με τις  αέρινες χορο-κινήσεις της, μας ζωντάνεψε την «μούσα» (θα λέγαμε) του Σκαρίμπα, μέσα από το χρόνο.
Κείμενα διάβασε η Νίκη Καλέμη, ενώ προλόγισαν με δικά τους κείμενα για τον Σκαρίμπα ο ποιητής Παναγιώτης Τσιμπιδάκης και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ, μία εμπειρία που ακόμα κουβαλάμε στην σκέψη μας και στην καρδιά μας.


Αξίζουν πολλά μπράβο στον μεγάλο δάσκαλο της πραγματικής τέχνης Γιώργο Τζώρτζη για τη σύλληψη και την πραγματοποίηση αυτού του έργου, όπως και σε  όλους τους συντελεστές αυτής της δημιουργίας.

Αξίζουν όμως και πολλά ξεχωριστά μπράβο στους ιδιοκτήτες της ΛΑΓΟΥΔΕΡΑΣ, το Θανάση και την Αγγελική, που έχουν αφοσιωθεί στην τέχνη και μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε τέτοιες βραδιές, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που η πνευματική τροφή απουσιάζει.

Δείτε το VIDEO που ακολουθεί με όλη το αφιέρωμα στον Γιάννη Σκαρίμπα (δείτε και το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, ενώ δείτε ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ φωτορεπορτάζ κάνοντας κλικ ΕΔΩ).

-----

 

 

 cHsv7epj87Y

----