Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Στεφ. Παπανδρέου: ”Πάμε για ένα πρωτάθλημα-εξπρές τριών μηνών”

Συνέντευξη  απο το  www.stereabasket.gr

 

Ο Στέφανος Παπανδρέου είναι από τους ανθρώπους εκείνους που επενδύουν στο μπάσκετ και που φέτος πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόσκληση για την άνοδο του Τελεθριακού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη Γ’ Εθνική.

Το stereabasket μίλησε με τον πρόεδρο του Τελεθριακού, ο οποίος και μας απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων, κάνοντας παράλληλα και τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα των πρωταθλημάτων.

”Βλέπω να πηγαίνουμε σε ένα πρωτάθλημα-εξπρές τριών μηνών”

Τι πιστεύει ότι θα γίνει στη συνέχεια και τι προτείνει: ”Πιστεύω πως θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα-εξπρές 3 μηνών το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μάρτη και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μαϊο. Όπως καταλαβαίνετε, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αδύνατο να γίνουν 17 αγώνες στη Γ’ Εθνική που είμαστε εμείς, ή 21 παιχνίδια για παράδειγμα στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Για να βγει το πρόγραμμα, θα πρέπει να παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν είμαστε επαγγελματίες, θα πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας που δεν πρόκειται να το κάνει κανένας. Αυτό που προτείνω εγώ, είναι να διεξαχθεί ο υπόλοιπος πρώτος γύρος των πρωταθλημάτων και μετά με κλήρωση να γίνουν άλλα 5 παιχνίδια για την κάθε ομάδα από τον β΄ γύρο. Και επειδή, αυτό το πρωτάθλημα με τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί και με λιγότερα παιχνίδια δεν θα είναι ενδεικτικό της δυναμικής του καθενός, να υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες. Σε εμάς για παράδειγμα στη Γ’ Εθνική, προτείνω αντί για 4 ομάδες να υποβιβαστούν εν τέλει 2. 

 

Ζούμε το πιο ανούσιο πρωτάθλημα όλων των εποχών”

Για το πόσο θα επηρεάσει αυτή διακοπή τις ομάδες: ”Ζούμε το πιο ανούσιο πρωτάθλημα όλων των εποχών χωρίς φιλάθλους και με πολύ άγχος. Ελπίζω, να καταφέρει η Ομοσπονδία να πραγματοποιήσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα χωρίς να γίνουμε ακορντεόν. Καλή τύχη εύχομαι αλλά είμαι απαισιόδοξος για την διεξαγωγή του συνόλου του πρωταθλήματος. Εν τω μεταξύ η λύση των εβδομαδιαίων τεστ είναι και πολυέξοδη αλλά και προσθέτει φόρτο εργασίας ειδικότερα στις μικρές ομάδες”.

 

Κατηγορηματικά σας λέω, ότι 100% δεν το μετάνιωσα που ανεβήκαμε στη Γ’ Εθνική”

 

Αν το μετάνιωσε που πήρε την απόφαση να ανέβει το καλοκαίρι στη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με όσα ακολούθησαν: ”Κατηγορηματικά σας λέω, ότι 100% δεν το μετάνιωσα. Αν γύρναγα το χρόνο πίσω και ήξερα τι θα επακολουθούσε, πάλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Για μένα προσωπικά, αυτή η άνοδος αποτέλεσε τη δικαίωση μιας 10ετούς πολύ μεγάλης προσπάθειας με πολύ μικρή βοήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια, με βοήθησαν ελάχιστοι άνθρωποι, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Καταφέραμε και βελτιώσαμε την υποδομή του μπάσκετ, καταφέραμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά κάτω από αντίξοες συνθήκες και αυτό ο στόχος επετεύχθη εν μέρει. Εμείς στη Β. Εύβοια δεν είμαστε Χαλκίδα, που αν περάσει ένα παιδί στο Πολυτεχνείο θα του πούμε έλα το Σαββατοκύριακο να παίξεις. Εδώ, αν φύγει ένα παιδί να σπουδάσει, το ξεχνάμε. Μπορώ να πω, πως χτίζουμε πολλές φορές πάνω στην άμμο. Για να επανέλθω στη βάση του ερωτήματος θα σας πω, ότι σε αυτούς δύο μήνες στη Γ’ Εθνική ήρθαμε σε επαφή με ένα τελείως διαφορετικό κόσμο που δεν το είχαμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Το επίπεδο των αθλητών αλλά και συνολικά της οργάνωσης, είναι αδιανόητο και δεν έχει σχέση με την Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Εμπλουτίσαμε την εμπειρία μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όταν επιστρέψουμε με το καλό στην αγωνιστική δράση”. 

 

”Έχουμε καταβάλει ήδη το 30-40 % του συνολικού μπάτζετ της σεζόν”

Για τα έξοδα του Τελεθριακού και συνολικά των σωματείων: ”Προσωπικά, πήρα τηλέφωνο τα παιδιά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, τους εξόφλησα τον μήνα, αλλά όταν δεν κάνουμε προπονήσεις και αγώνες εννοείται πως παύουν να υπάρχουν και οι αμοιβές για το διάστημα της διακοπής. Το θέμα όμως για εμάς, αλλά θεωρώ και για τα υπόλοιπα σωματεία, είναι πως έχουμε καταβάλει ήδη το 30-40 % του συνολικού μπάτζετ της σεζόν. Έχουν δοθεί προκαταβολές σε αθλητές, έχει γίνει αγορά εξοπλισμού, έξοδα μετακινήσεων. Μόνο για τα φιλικά εμείς, είχαμε κόστος 300-400 € κόστος μετακινήσεων ανά παιχνίδι. Σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να υπάρξει ακύρωση του πρωταθλήματος, θα πάνε χαμένα τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει. Αν δεν μπορέσουμε να συνεχίσουμε λόγω πανδημίας, τότε ας ξεκινήσουμε από τον επόμενο Οκτώβρη από την αγωνιστική που είχαμε σταματήσει, με τα ίδια ρόστερ, με τους ίδιους αντιπάλους, ας πάμε σε μια τέτοια περίπτωση σε ένα πρωτάθλημα 2020-22 για να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο αυτή η σεζόν που ήδη ξεκινήσαμε”. 

 

Συνέντευξη  απο το  www.stereabasket.gr