Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2024
Follow Us
Συμεών Κεδίκογλου: ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Η αναζήτηση της αλήθειας και μόνον αυτής αποτελεί χρέος όλων μας προς τα νέα παιδιά που έφυγαν τόσο άδικα στο αδιανόητο δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα, το «επιτελικό κράτος» ενδιαφέρεται κυνικά μόνο για την επικοινωνία και το λεγόμενο «damage control»!

Σκεφτείτε ότι -τι ειρωνεία- την επομένη είχε προγραμματιστεί άλλη μια φιέστα όπου ο πρωθυπουργός θα μίλαγε για το κυβερνητικό έργο τηλεδιοίκησης στα τρένα! Καταλαβαίνουμε έτσι και πόσο μας παραμύθιαζαν σε όλες τις κατά καιρούς παρόμοιες φιέστες...

Αυτό λοιπόν που προέχει είναι να δοθεί απάντηση στα εξής τουλάχιστον ερωτήματα:

  1. Με τι ποσά συγκεκριμένα και τι προσωπικό ενίσχυσε την κυβέρνηση το ΟΣΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ενώ είχε πλήθος επικλήσεων και προειδοποιήσεων για την κατάσταση που υπήρχε.
  2. Τι προβλέπει η ανανέωση της σύμβασης με τη hellenic train. Γράφτηκε στον τύπο για ετήσια επιδότηση ύψους 50εκ. ευρώ. Πώς χαρακτηρίζεται μια γραμμή άγονη όταν ακόμα και προς βασικές πόλεις έχει διακοπεί;
  3. Γιατί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος (στην οδό Καρόλου σύμφωνα να τον τέως διευθυντή ασφαλείας) που λειτουργούσε ως το 2020 όπως και το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα σταμάτησαν να λειτουργούν;
  4. Ποιος και με τι κριτήρια τοποθέτησε τον μοιραίο σταθμάρχη παρακάμπτοντας το νόμο;
  5. Μήπως η λογική της αποψίλωσης και απαξίωσης είχε κυριαρχήσει για να προχωρήσουν τα σχέδια για ΣΔΙΤ όπως είχε γραφτεί λίγες μέρες πριν στον τύπο; (βλ. σχετική φωτό).

Η αναφορά σε ανθρώπινο λάθος, σε διαχρονικές ευθύνες και η δημιουργία επιτροπών, η πείρα μας δείχνει ότι γίνεται σε περιπτώσεις θέλησης συσκότισης των γεγονότων. Ειδικά όταν ο ελεγχόμενος ορίζει τον ελεγκτή του!

Όσο επίσης και αν δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, είναι ζήτημα όταν ο γιος του επικεφαλής εισαγγελέα εργαζόταν ως μετακλητός στον υπουργό που παραιτήθηκε.

Θα είμαστε εδώ, δεν ξεχνούμε, θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε. Τίποτα δεν παραγράφεται!

 

Συμεών Κεδίκογλου