Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγ.Ιωάννου Προδρόμου στη Γαλατσώνα

Με κάθε επισημότητα η μικρή ενορία της Γαλατσώνας γιορτάζει την μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.


Από νωρίς ο προαύλιος χώρος της Εκκλησίας γέμισε με προσκυνητές, που ήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του Αγ.Ιωάννου και να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό εσπερινό.


Οι Ιερείς που τέλεσαν τον εσπερινό ήταν ο π. Ιωάννης Θάνος, Αρχιερατικός επίτροπος Ιστιαίας, ο π.Ιωάννης Σούρας Τοποτηρητής -Εφημέριος Γαλατσώνας και Προϊστάμενος του Ι.Ν Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ωρεών, ο π.Αθανάσιος Καραβάς Εφημέριος Ασμηνίου και ο π.Χρήστος Βλάχος Εφημέριος Γερακιους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της πανηγύρεως ακολούθησε το παραδοσιακό νυχτέρι από τις γυναίκες του Χωριού της Γαλατσώνας οι οποίες τραγούδησαν προς τιμή του Αγ.Ιωάννου παραδοσιακά Γαλατσωνίτικα τραγούδια με την συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Πολυσταφυλος με επικεφαλής την κ. Μαρία Μαραγιάννη.


Την όλη οργάνωση ανέλαβαν με εξαιρετική συνεργασία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Γαλατσώνας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γαλατσώνας με μέλη:
Κρυστάλλια Μανωλάκη,
Κατερίνα Διμακακου,
Ευμορφια Τσιπτση,
Παναγιώτης Γρίλιας,
Γιώργος Αντωνίου,
Κώστας Ευγενικός,
Κατερίνα Μπουγά,

ενώ προσφέρθηκε φαγητό σ'όλους τους προσκυνητές ως ευλογία.

 

 

πηγη: Ιστιαία Αιδηψός Live