Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024
Follow Us


Ιστιαία, 18/09/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται πιθανότατα να πλήξει και περιοχές του Δήμου μας τονίζουμε τις εξής οδηγίες προς τους πολίτες:


1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.


Επίσης οι εκδρομείς και οι επισκέπτες που διαμένουν ή επισκέπτονται ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.


· Οι υπάλληλοι του Δήμου τίθενται σε επιφυλακή και τα μηχανήματα σε ετοιμότητα
· Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν όσους συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο και να τους πληροφορήσουν για την κατάσταση, παράλληλα να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα να παρέχουν ανά πάσα ώρα πληροφορίες στην Πολιτική Προστασία του Δήμου
· Οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα τους σε ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας
· Οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές ως το Σάββατο 19/09/2020 στις 12:00 το μεσημέρι


Τηλέφωνο ανάγκης (γραφείο δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού): 2226350010