Τετάρτη, Μαϊος 01, 2024
Follow Us
Απειλείται  η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας !   Εξωθούνται σε παραίτηση ΠΕΝΤΕ γιατροί μετά από αιφνιδιαστική απόφαση της 5η ΥΠΕ

 

Πολύ σοβαρό θέμα ξέσπασε στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ιστιαίας με αποτέλεσμα πέντε από τους γιατρούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με κοινή τους απόφαση – δήλωση, να δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, αντιδρώντας ουσιαστικά στην αιφνίδια, άκριτη και κυρίως αναξιοκρατική όπως τονίζουν, απόφαση της 5ης ΥΠΕ.

 

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Σερέτης όπου ανήκει το ΚΥ Ιστιαίας, διόρισε νέο Διευθυντή από την περασμένη Παρασκευή, παύοντας ουσιαστικά την μέχρι σήμερα διευθύντρια Τατιάνα Μορόζοβα (η οποία μάλιστα εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση).
Οι υπόλοιποι γιατροί του ΚΥ Ιστιαίας, περιλαμβανομένης και της μέχρι χθες διευθύντριας Τ. Μορόζοβα, διαμαρτύρονται με έγγραφο το οποίο στάλθηκε σήμερα το πρωί στον κο Σερέτη και κοινοποιείται και στον υπουργό υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά και στον Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά.

 

 

Όπως και εσείς μπορείτε να δείτε, στο έγγραφο τονίζουν οι πέντε γιατροί πως: «τα τελευταία δύο χρόνια, παύονται και ορίζονται Συντονιστές Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ. Υγείας εν μία νυκτί από εσάς τον ίδιο, χωρίς καμία αιτιολόγηση» ουσιαστικά υπονοώντας πως ο κος Σερέτης την αυτοαναιρείται.
Στη συνέχεια μιλούν για «μη αποδοτική συμπεριφορά», για απαξίωση των ακαδημαϊκών και λοιπών αντικειμενικών προσόντων τους, για «σκέψεις αδιαφανών σκοπιμοτήτων» κλπ.

 

Τελειώνοντας τονίζουν πως αν δεν ανακληθεί η απόφαση του διορισμού του νέου διευθυντή, θα: «μας αναγκάσετε να σας υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας» υπερασπιζόμενοι την ηθική, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπειά τους.

Οι ΠΕΝΤΕ γιατροί που υπογράφουν το συγκεκριμένο έγγραφο είναι οι:
1. Μορόζοβα Τατιάνα
2. Περιμένης Αναστάσιος
3. Παληά Μαρίνα
4. Αικατερίνη Στασινού
5. Λουκατζίκου Άννα Αλεξάνδρα

 

Το θέμα είναι πως έχει ήδη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Ιστιαίας και διακυβεύεται η ουσιαστική του λειτουργία, μιας και αν τελικά παραιτηθούν οι πέντε γιατροί που υπογράφουν, η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας θα έχει δεχθεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα.
Η Βόρεια Εύβοια που κάηκε, που πνίγηκε, που φτωχοποιήθηκε, με τις ελάχιστες παροχές υγείας στους κατοίκους της, με το κλείσιμο και την συρρίκνωση των υπηρεσιών της και τον υποβιβασμών των σχολείων της.
Η Βόρεια Εύβοια που βρίσκεται σε ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ με το περιβόητο πρόγραμμα Μπένου.
Η Βόρεια Εύβοια της «Ελλάδας που ηγείται στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση»!!!

Ας ευχηθούμε για το καλύτερο για όλους εμάς !!!