Κυριακή, Ιούλιος 14, 2024
Follow Us
Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πρόνοιας - Ανάπτυξης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πρόνοιας - Ανάπτυξης
 
Ιστιαία, 23 Ιουνίου 2024
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) του προγράμματος που υλοποιείται από την “Αναγέννηση και Πρόοδος” (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2024 έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, ανταποκρινόμενη για τέταρτη φορά στο αίτημα του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πρόνοιας - Ανάπτυξης (Σ.Κ.Α.Π.Α). Ευχαριστούμε την κοινοπραξία πορθμείων Αιδηψού – Αρκίτσας και τον κ. Λιμενάρχη Σωτήρη Δανίκα, για την αμέριστη συμπαράσταση του που πάντα στέκεται στο πλευρό του συλλόγου.
 
Ευχαριστούμε την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κ. Άννα Λουκατζίκου για την συμβολή της στην πραγματοποίηση της δράσης και ιδιαίτερα τον συντηρητή του κέντρου υγείας Αλέξανδρο Βάγια για την άψογη συνεργασία. Τέλος, καμιά ευχή δεν είναι κατάλληλη για τους ανθρώπους αυτούς που δίνουν όλο τους τον εαυτό ξεχνώντας ωράρια προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητικό Δ/ντής ΚΙΜ Σταματιάδη Αναστάσιο, την Έλλη Κυρίτση Κλινική Συντονίστρια ΚΙΜ, τον οφθαλμίατρο Χριστόδουλο Χριστουλάκη, την Γενική Χειρούργο Ρεγγίνα Θεάκου, τον Ακτινολόγο Παναρίτη Βασίλειο, την Τεχνολόγο Ακτινολόγο Στέλλα Κουκουβά, τους οδηγούς Χατζηδάκη Νίκολαο, Λυμπερόπουλο Ιωάννη, οι οποίοι φρόντισαν ώστε να συντονίσουν στην ομαλή λειτουργία της δράσης. Συνολικά ολοκληρώθηκαν 442 ραντεβού, εκ των οποίων 173 Μαστογραφίες, 109 Υπέρηχος Μαστού, 135 ολοκληρωμένα ραντεβού στον οφθαλμίατρο.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν σημαντικό μέσο πρόληψης και ανίχνευσης πιθανών προβλημάτων υγείας. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και η επιτυχία αυτής της επίσκεψης είναι απόδειξη της αποτελεσματικότητας της δράσης της. Όσοι παρευρέθησαν εκεί, έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με την άψογη φιλική συμπεριφορά και εξυπηρέτηση του προσωπικού της ΚΙΜ.
 
Εκφράζοντας την επιθυμία της επόμενης συνάντησης. Ο Σ.Κ.Α.Π.Α. συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων που στοχεύουν στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη στήριξη που λαμβάνουμε από φορείς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.
 
Ο Πρόεδρος του Σ.Κ.Α.Π.Α
Αλέξανδρος Τατάκης